4. märtsil toimus TÜ Kliinikumi Lastefondi Tallinna vabatahtlike motivatsiooniüritus, mis viidi ühisel nõul läbi toitu valmistades ja seekaudu meeskonnatööoskusi proovile pannes. Hiljem nauditi tulemusliku koostöö vilju mitmekäigulist imemaitsvat toitu süües ning kogetut reflekteerides. Loo pani Lastefondi blogisse kirja Tallinna vabatahtlike juhi abi Renita Nõgu.
Ilusal päikeselisel päeval saime koos toredate kaaslastega õppida tegema maitsvat toitu ja pärast omatehtut ka süüa – meie meelest oli see ideaalne pühapäev! Eriti tooksime esile, et saime õppida küpsetama pardiliha. Varasemalt polnud enamus meist ise julgenud pardiliha valmistada, kuid pärast toimunud motivatsiooniüritust oleme kindlasti enesekindlamad ka kodusteks katsetusteks.
Motivatsiooniüritusi korraldatakse vabatahtlikele, tänamaks neid senise panuse eest fondis ning ergutamaks neid ka edaspidi tubli olema. Kuna möödas oli väga sündmusterohke poolaasta, oligi aeg korraks aeg maha võtta ning veeta lõbusalt aega suuremas seltskonnas, kui oleme seda annetusi kogudes.
Ettevalmistused motivatsiooniürituse läbiviimiseks algasid aga juba novembri alguses, kus Tallinna vabatahtlike seas toimunud küsitluse käigus selgus, et kõige enam tahetakse ühiselt süüa valmistada. Organiseerimine sai suurema hoo sisse sama kuu keskel, mil saatsime toetamise abipalveid erinevatele teenusepakkujatele. Väga heal meelel tulid heategevuse korras meie soovidele vastu Meeskonnakoolitus ja Arendus OÜ ning Kultuuriköök 82, misjärel sai paika panna kõigile sobiva toimumisaja ning jäigi järele oodata tulevast meeskonnakoolitust.
Kohale jõudes ootas meid ees väga sõbralik ja abivalmis administraator, kes juhatas meid garderoobi ning seejärel päikeseküllasesse köögiruumi, kus oli meie jaoks kõik valmis. Seal jäi meil üle vaid toiduained roogade järgi ära jaotada ning saimegi alustada sissejuhatusega, milleks istusime lauda ning arutasime läbi päevakava. Lisaks vahetasime mõtteid meeskonnatöö olemusest.
Kuna valmistasime kõik kolm käiku, jaotati meid ka kolme meeskonda:
eelroaga toimetasid Agnes, Anita ja Renita;
põhiroaga Mari, Kadri, Kerstin;
magustoiduga Miina ja Kätlin.
Ülesanded käes, võtsime ette õpetused ning hakkasime tegutsema!
Kui valmis olid eelroog ning magustoit, kuid viimane vajas veel sügavkülmas tahenemist, ning pearoa valmimiseni olid jäänud vaid loetud minutid, siis oli just õige aeg alustada esimese käigu serveerimist.
Selleks oli lõhe-tartar peedi-carpaccio, mädarõikakreemi ja leivaõhikutega. Kõik maitsed olid väga külluslikud ning sobisid omavahel suurepäraselt kokku.
Järgmisena sai lauale kanda pearoana pardi rinnafilee ahjujuurviljade ja punaveini-kirsikastmega. Millised värvid ja maitsed! Õues siras päike, kõht hakkas täis saama ja tekkinud meeleolu tõi kevade kohe hulga lähemale.
Lõpetuseks tuli ka suurima šokohooliku isu rahuldav tort lahti lõigata, et kõik saaksid suu magusaks.
Ka siinkohal oli kõikide komponentide omavaheline suhe väga paigas. Rammus tumeda šokolaadiga tort sobis suurepäraselt veidi hapuka vaarika ning magusa vahvliga.
Söömise kõrval ning ürituse lõpus arutasime veel meeskonnatöö olemuse üle. Tõime näiteid endiga toimunust, millele saime koolitajatelt tagasisidet. Ühtlasi jagasid koolitajad kogemusi ka enda praktikast. Saime mitu head suunist kõrva taha panemiseks, et juhtnööre õiges kohas ja ajal kasutada.
Lõpetuseks saime soovida ka hiljuti sünnipäeva pidanud Miinale õnne – laulsime kooris. Tänu meie heale annetajale Asteni Mesindus saime Miinale kinkida purgi üht õige magusat ja tervistavat kreemjat mett.
Meid juhendasid Meeskonnakoolitus ja Arendus OÜ-st Heidi ja Ülo Vihma, Kultuuriköök 82 poolt olid suureks abiks projektijuht Ivika Türkson ning administraator – nad olid uskumatult toredad ning toetavad kogu ürituse planeerimise ning läbiviimise kestel. Saadame veel kord suured tänusõnad nende poole teele! Oma teed läksime sel päeval väga ülevas meeleolus.